Σητεία ανακαλύψτε την αυθεντική Κρήτη

Τo ξηροθερμικό κλίμα της Σητείας, με 300 ημέρες το χρόνο ηλιοφάνεια, ήπιους Χειμώνες, δροσερά Καλοκαίρια και μέση ετήσια θερμοκρασία 20,76 C, είναι ο ιδανικός προορισμός για διακοπές όλο το χρόνο.


 • γνωρίστε
  την Κρητική φιλοξενία
  slide

  Ο ταξιδιώτης που θέλει να γνωρίσει σε βάθος την αληθινή Κρήτη μπορεί εδώ να αναζητήσει τις αιώνιες ρίζες μιας εξαιρετικής ανθρώπινης συμπεριφοράς και παρουσίας που επέζησε στη Σητεία χάρη στη γενναιοδωρία μιας υπέροχης φύσης, στη δημιουργική σύμμειξη μεγάλων πολιτισμών και χάρη στη γεωγραφική της αυτοτέλεια.

 • γνωρίστε
  την Ιστορία και τον Πολιτισμό
  slide

  Ένα ταξίδι στη Σητεία είναι ένα προσκύνημα στις πηγές του ευρωπαϊκού πολιτισμού! Ο μινωικός πολιτισμός ως γνωστόν, είναι ο πρώτος πολιτισμός υψηλής στάθμης στον Ευρωπαϊκό χώρο.

 • χαρείτε
  τον ήλιο και τη θάλασσα
  slide

  Ο Δήμος Σητείας διαθέτει πλήθος παραλιών με κρυστάλλινα καθαρά νερά, εκπληκτικής ομορφιάς. Άλλες είναι ερημικές και προσφέρονται για ιδανικές, μοναχικές και ήρεμες στιγμές, ενώ άλλες είναι πολυσύχναστες, οργανωμένες και πιστοποιημένες με τη γαλάζια σημαία.

 • περιπλανηθείτε
  στη φύση και τις ομορφιές της
  slide

  Κάθε βήμα και μια ανάμνηση καθώς περπατάτε μέσα στο άγριο και παρθένο κρητικό τοπίο. Εισπνεύστε τα αρώματα των άγριων βοτάνων και πάρτε μέρος στην περιπέτεια όπως έκαναν ολόκληροι πολιτισμοί για χιλιάδες χρόνια.

Κατεβάστε και εγκαταστήστε την mobile εφαρμογή visit Sitia στο κινητό σας ώστε να τα έχετε όλα μαζί σας όταν έρθετε στην Σητεία

Κατεβάστε τον έντυπο Τουριστικό Οδηγό της Σητείας από τα παρακάτω links, στις αντίστοιχες γλώσσες.

Το άλλο πρόσωπο της Κρήτης

Ακολουθώντας τον δρόμο που ελίσσεται στις πλαγιές των ορεινών όγκων στα βόρεια της επαρχίας Σητείας, διασχίζοντας χωριά κτισμένα στις ράχες των κορυφογραμμών, που δέρνονται από τους σφοδρούς βοριάδες αναρωτιέσαι ποιο είναι το μυστικό της αντοχής αυτού του τόπου.

 

Το περιεχόμενο της ιστοσελίδας εκφράζει μόνο τις απόψεις του συντάκτη. Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή δεν μπορεί να θεωρηθεί υπεύθυνη για το περιεχόμενο της ιστοσελίδας.

 

Η πράξη συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση (ΕΤΠΑ) κατά ποσοστό 80% και από Εθνικούς Πόρους της Ελλάδας και της Κύπρου κατά ποσοστό 20% στο πλαίσιο του Προγράμματος Διασυνοριακής Συνεργασίας «Ελλάδα – Κύπρος 2007-2013», για το Έργο Para-Mare Tourism.